ویروس کرونا
1398/12/24
اخبار و مقالات
چکیده
بیماری ویروس کرونا دارای طیف خفیف تا شدید است که میتواند نشانههایی مانند سرماخوردگی، تب، تنگی نفس و سایر مشکلات را به همراه داشته باشد.
سالمندان، مبتلایان به بیماریهای قلبی-عروقی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی و کبدی، بیماران کلیوی، سرطان های تحت درمان، بیمارانی که به هر دلیلی کورتون مصرف میکنند و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند.
نکات تغذیه ای جهت کنترل و پیشگیری بیماری را در این مقاله بررسی میکنیم ...
ویروس کرونا (COVID-19): بیماری ویروس کرونا دارای طیف خفیف تا شدید است که میتواند نشانههایی مانند سرماخوردگی، تب، تنگی نفس و سایر مشکلات را به همراه داشته باشد. کلیه گروههای سنی میتوانند تحت تاثیر این ویروس قرار گیرند اما سالمندان، مبتلایان به بیماریهای قلبی-عروقی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی و کبدی، بیماران کلیوی، سرطان های تحت درمان، بیمارانی که به هر دلیلی کورتون مصرف میکنند و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند. بنابراین مراقبت از آنها و پیشگیری از ابتلا در این افراد کاملا ضروری است. با توجه به عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا توصیههای تغذیهای جهت پیشگیری و کنترل بیماری به شرح زیر میباشد:
توجه داشته باشید چه در شرایط عادی و چه در شرایط اضطرار لازم است تعادل و تنوع در مصرف کلیه مواد غذایی رعایت شود. دریافت کلیه ویتامین های مورد نیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری و بهبودی از طریق منابع غذایی آن تامین شود و منابع غذایی حاوی ویتامین ها و املاح هیچ گونه ارجحیتی بر یکدیگر ندارند. از توصیه به مصرف کلیه مکمل ها در این شرایط خودداری شود زیرا مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارد. برنامه مکمل یاری فقط بر اساس دستور عمل کشوری انجام گردد
.
توصیه های تغذیه ای در پیشگیری از بیماری های تنفسی و COVID-19:
-
در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع رعایت گردد. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در 6 گروه اصلی (نان و غلات، سبزیها، میوهها، شیر و فرآوردههای آن، گوشت و تخممرغ و حبوبات و مغز دانهها) قرار دارند.
-
-
مواد غذایی در هر گروه غذایی، دارای ارزش تقریبا یکسان هستند و میتوان از یکی بجای دیگری استفاده نمود. به عنوان مثال میتوان از ماست بجای شیر و از حبوبات و تخممرغ بجای گوشت استفاده کرد.
-
-
به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات (لیموترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج)، کیوی و دیگر میوهها و سبزیها استفاده شود.
-
-
با توجه به اینکه پیاز خام حاوی ویتامین C میباشد، میتوان روزانه همراه با غذا از آن استفاده کرد.
-
-
در تهیه سوپ و آش، از شلغم (که حاوی ویتامین C میباشد) استفاده شود.
-
-
با توجه به نقش ویتامینهای E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین A (منابع گیاهی شامل انواع سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخممرغ، شیر و لبنیات) و منابع غذایی ویتامین E (روغنهای مایع مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود.
-
-
از خوزدن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس، به دلیل تحریک سیتم ایمنی بدن، تا حد امکان خودداری شود.
-
-
روزانه میتوان با استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخممرغ) به افزایش سطح ایمنی بدن کمک نمود.
-
-
جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخممرغ، انواع سبزیها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود.
-
-
روزانه از منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزیجات برگ سبز، میوهها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها، زرده تخممرغ، غلات سبوسدار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش و مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده شود.
-
-
مصرف 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند.
گردآورنده : هادی پورمیرزایی